Tämä lämmin ihana kulhollinen herkullisia kasviksia, maukkaita belugalinssejä ja mausteista nuudelia antaa kaiken mitä talvipäivään tarvitaan. Kasvikset maistuvat parhaimmilta, kun ne jättää rapsakan kypsiksi. Arvostan ruoan herkullista makua ja käytän mieluiten tuoreita raaka-aineita. Kauniit kasvikset ovat myös ilo silmälle! Voit käyttää kulhoon kasviksia, joita sinulta kotoa löytyy.
Belugalinssit ovat erinomainen proteiinin lähde: niissä on proteiinia 26 % eli enemmän kuin useissa lihoissa. Belugalinssit on myös helppo valmistaa, sillä huuhtelu ja keittäminen riittää, liottamista ei tarvita.
Linssit:
2 dl keitettyjä belugalinssejä
Riisinuudelit:
150 g riisinuudelia
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
loraus seesamiöljyä
Liemi ja kasvikset:
5 dl kanalientä tai kasvislientä liemikuutiosta tai fondista
4 miniporkkanaa kokonaisina (tai 1 dl porkkanaa sentin paloina)
4 minikesäkurpitsaa viistottain leikattuina paloina (tai 1 dl kurpitsaa sentin paloina)
3 kuorittua shalottisipulia pitkittäin neljään osaan lohkottuna
8 sokeriherneen palkoa
1/2 suippopaprika tai punainen paprika
1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
loraus seesamiöljyä
1 chili hienonnettuna
tuoretta korianteria
Voit käyttää annokseen miniporkkanoita ja minikesäkurpitsoja, tai tavallisia paloiteltuna.
Minikokoiset kasvikset ovat mehevämpiä ja maultaan voimakkaampia,
mitä varsinkin näin talviaikaan arvostaa!
Valmista belugalinssit ohjeen mukaan.
Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan, valuta, mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä ja jätä odottamaan.
Valmista kanaliemi tai kasvisliemi, lisää kasvikset ja mausta raastetulla inkiväärillä, chilillä ja seesamiöljyllä. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä.
Koko annokset kulhoihin: riisinuudelit pohjalle, sitten kasvikset sekä belugalinssit ja lopuksi liemi. Koristele tuoreella korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti