sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kuhaa ja yrttejä shiso-lehdelläShiso-lehden päällä sormin syötävät alkupalat ovat kiva tapa aloittaa illallinen. Tomi Björk tutustutti Farang-ravintolassa vierailleet ruokailijat yrttisiin shiso-lehtiin, joiden päälle on mukava koota herkullisia makupaloja kaloista, äyriäisistä ja yrteistä. Tällä kertaa tarjosin herkkupalat höyrytetystä kuhasta, kevätsipulista, vihreästä paprikasta ja yrteistä. Mausteena käytin sumakkia, joka antaa annokseen sitruksista aromia sekä kalakastiketta.  Chilillä saa annokseen halutun määrän potkua.


Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
200 g kuhaa
6 shiso-lehteä
kevätsipulia
vihreä paprikaa
tuoretta chiliä
sumak-maustetta
kalakastiketta
korianteria
thai-basilikaa
suolaa

Poista kuhafileistä ruodot. Aseta kala thai-basilikan lehtien päälle höyrytysastiaan, mausta ripauksella sumak-maustetta ja suolaa. Höyrytä fileitä kunnes kala on kypsynyt - pieni file kypsyy viitisen minuttia, suuri kymmenisen minuuttia.

Leikkaa vihreää paprikaa, kevätsipulia ja chiliä ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele shiso-lehdet, kuivaa ja asettele tarjoilulautasille. Laita lehdille thai-basilikaa, vihreän paprikan ja chilin suikaleita ja korianterin lehtiä. Leikkaa jäähtyneestä kalafileestä lehdille sopivat palat. Aseta kalapalat lehdille ja kostuta muutamalla tipalla kalakastiketta. Koristele chilillä ja yrteillä. Shiso-lehdet täytteinen syödään sormin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti