lauantai 28. tammikuuta 2017

Katkarapuja, fenkolia ja appelsiininkuorta



Tässä ohjeessa yhdistyy kolme makua, jotka rakastavat toisiaan: fenkoli, katkaravut ja appelsiini. Makea, parfyyminen ja hieman aniksinen fenkoli on hyvä kumppani makeille katkaravuille. Fenkoli ja appelsiini puolestaan ovat klassinen makupari. Tässä ohjeessa fenkoli ja katkaravut saavat uunissa makua tillistä, chilistä ja gruyere-juustosta. Tuloksena suloisen herkullinen, jossa raaka-aineet maistuvat ja korostavat toistensa makua.


Kahteen annokseen tarvitaan
1/2 fenkoli viipaloituna 1/2 cm siivuiksi
2 dl katkarapuja
appelsiininkuorta
1 dl vettä
2 rkl kermaa
1/2 dl gruyere-juustoa raastettuna
1/2 rkl voita paistamiseen
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
tuoretta chiliä hienonnettuna





Irrota kuorimaveitsellä appelsiinista muutama siivu kuorta ilman valkoista osaa. Ryöppää kuoren paloja kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Viipaloi appelsiinin kuori ohuiksi suikaleiksi.

Laita pannuun voi, lisää fenkolisiivut ja ripaus suolaa. Kuullota pannulla hetki, lisää vesi ja anna kypsyä kannen alla viitisen minuuttia.

Voitele uuninkestävä vuoka voilla, lisää fenkoli liemineen, appelsiininkuorisuikaleet, chili, tilli ja katkaravut. Kaada päälle kerma ja ripottele päälle gruyere-juusto. Kypsytä 225-asteisessa uunissa kunnes paistos saa hieman väriä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti