torstai 19. tammikuuta 2017

Pastaa, herneitä ja minttua



Tämä ihana pasta tuo kesäisen fiiliksen vaikka talviseen iltaan! Gnocchi-pasta kohtaa makeat herneet, aromikkaan mintun ja ruohosipulin. Italialaisen ruokafilosofian mukaisesti annos on yksinkertainen ja herkullinen. Pastaksi kannattaa valita kuppimainen gnocchi, joka sieppaa herneet näppärästi sisälleen. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja helposti, ja maistuu kaiken ikäisille!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
200 gr gnocchi-pastaa, mieluiten luomu
100 gr herneitä, tuoreita tai pakasteesta
1/2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua
oliiviöljyä
voita
parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa



Laita pasta kiehumaan runsaasti suolalla maustettuun veteen ja keitä ohjeen mukaan. Laita lämpimälle pannulle oliiviöljyä ja pieni nokare voita, lisää herneet (jäisinä, jos käytät pakastetta) ja anna lämmetä. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja mintulla.

Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan. Sekoita herneet pastan joukkoon.  Annostele lautasille, rouhi mustapippuria ja lisää raastettua parmesaania. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja koristele mintulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti