Talviaikaan tekee mieli lämmintä ja täyteläistä ruokaa. Lämpimässä kasvis-halloumisalaatissa nämä toiveet yhdistyvät. Pariloitu halloumi toimii hienosti makuparina makeille kasviksille ja tekee ruoasta täyteläisen. Pimientos de padron -pikkupaprikat antavat salaatille mausteisuutta ja tekevät salaatista mukavasti lämmittävän. Kasvis-halloumisalaatti onkin ruokaisa ja sopii hyvin illalliseksi tai lounaaksi.
Kahteen annokseen tarvitaan:
8 pikkukurpitsaa, keltaisia ja vihreitä (voit myös käyttää tavallista kupitsaa)
1 punainen paprika
1 keltainen suippopaprika
2 pimientos de padron -pikkupaprikoita
1/2 punasipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
halloumi-juusto
oliiviöljy
1 rkl hunajaa
timjamia hienonnettuna
vesikrassia hienonnettuna
Pilko kurpitsat ja paprikat annospaloiksi ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Laita pannulle loraus oliiviöljyä, lisää kasvikset ja hunaja. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kasvikset ovat kypsyneet lisää pieni kourallinen vesikrassia.
Huuhtele halloumi-juusto ja kuivaa talouspaperilla niin saat liian suolan pois. Viipaloi ja pariloi tai paista pannulla kunnes juusto on saanut väriä. Mausta timjamilla ja oliiviöljyllä. Yhdistä halloumi ja kasvikset annoslautasille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti