lauantai 7. tammikuuta 2017

Pariloidut minijuurekset hunajakastikkeella

Pariloidut kasvikset


Oletko kokeillut minikokoisia kesäkurpitsoja, parsoja tai juureksia joita on ilmestynyt kauppaan? Olin itse aluksi aika skeptinen, mutta testattuani niitä olin positiivisesti yllättynyt. Pienikokoisten kasvisten maku oli voimakkaampi ja ne olivat mehevämpiä kuin tavallisen kokoiset kasvikset. Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto varsinkin talviaikaan, jolloin kesäisen tuoreita makuja todella arvostaa!


Innostuin valmistamaan minikasvikset pariloimalla, mihin ne pienen kokonsa puolesta soveltuvat erinomaisesti. Minikasviksia ei tarvitse kypsentää ennen parilointia, vaan riittää että ne tarvittaessa lohkoo hieman pienemmiksi. Herkullisen parila-aterian kruunaa hunajakastike, joka korostaa hienosti kasvisten makeutta.


Hunajakastike kahteen annokseen:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus kuivattua timjamia
ripaus suolaa

Pariloitavat kasvikset:
porkkanoita
kesäkurpitsaa
naurista
punajuurta
pikkukurpitsoja (patty pan)
parsaa

Lisäksi parmesaania lastuina

Sekoita kastikeainekset keskenään. Lohko juurekset, kesäkurpitsa ja sitruuna sopiviksi paloiksi. Miniporkkanat ja parsat voit pariloida kokonaisina. Jos pariloit minijuuresten sijasta normaalikokoisia, kypsennä ne kiehuvassa vedessä lähes kypsiksi ennen parilointia.

Lämmitä parila tai grilli kuumaksi ja pariloi kasvikset niin että ne saavat väriä ja pariloidut aromin. Nosta kasvikset tarjoilulautasille, kaada kastike tasaisesti niiden päälle ja viimeistele parmesan-lastuilla.


Pariloidut kasvikset hunajakastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti