Ranskalainen kurkkusalaatti on herkullinen ja raikas lisuke, joka sopii mainiosti vaikkapa brunssipöytään. Tässä ranskalaisen keittiön perinteisessä kurkkusalaatissa kurkku tarjotaan sitruunalla ja kevätsipulilla maustetun jugurttikastikkeen kanssa. Kun kurkku ennen käyttöä kuoritaan ja käsitellään suolalla, tulee siitä helpommin sulavaa.
Kahden ruokailijan salaattiannokseen tarvitaan
10 cm pala tuoretta kurkkua
1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
1 tl sitruunamehua
kevätsipulin vartta (tai ruohosipulia) hienonnettuna kastikkeeseen ja koristeluun
suolaa
mustapippuria
Kuori ja viipaloi kurkku. Asettele palat suurelle lautaselle, suolaa, käännä palat ja suolaa myös toiselta puolelta. Anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.
Laita kurkun siivut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä kuivamaan talouspaperin päälle. Hienonna kevätsipulin varsi. Tee kastike sekoittamalla jugurtti, sitruunamehu, hienonnettu kevätsipulin varsi, suola ja mustapippuri. Asettele kurkun siivut tarjoiluastiaan, lusikoi päälle kastike ja koristele kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti