lauantai 21. tammikuuta 2017

Napue Gin graavilohi aasialaisittain


Innostuin valmistamaan graavilohta aasialaisittain maustettuna. Lohi sai graavautua inkiväärillä, kafferilimen lehdillä ja fenkolinsiemenillä maustettuna. Lisää yrttisyyttä tuo Napue Gin, jossa maistuu katajanmarja, koivunlehti, mesiangervo, tyrni ja karpalo. Gini nopeuttaa marinoitumista ja lohi on valmista tarjoiltavaksi jo vuorokauden kuluttua. Tuloksena oli suussa sulava, lempeän yrttisen mausteinen lohi, joka maistui salaatin ja graanaattiomenan siemenien kanssa.


Neljään annokseen tarvitaan
250 gr ruodotonta lohta
4 cl Napue Giniä
4 kafferilimen lehteä murennettuna
1/2 dl maldon suolaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl fenkolinsiemeniä
4 kafferilimelehteä murennettuna

vihreä salaattisekoitus, esimerkiksi: baby pinaatti, rucola, romaine, lolla rosa, mizuna
granaattiomenan siemeniä
oliiviöljyä
suolaa
sitruunamehua
Aseta leivinpaperi foliopaperin päälle. Ripottele keskelle kolmasosa suolasta ja aseta sen päälle lohifileen pala nahkapuoli alaspäin. Kaada lohen päälle Napue Gin ja lisää loppu suola. Raasta päälle inkivääriä ja lisää murennetut kafferilimelehdet ja fenkolinsiemenet. Kääri paketti tiiviiksi ja anna sen graavautua vuorokauden ajan jääkaapissa.

Pyörittele salaatinlehdet oliivin öljyssä ja mausta ripauksella suolaa ja sitruunamehua. Pyyhi lohen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa siitä ohuita siivuja ja asettele ne kauniisti salaatin päälle. Pirskottele päälle sitruunamehua ja koristele granaattiomenan siemenillä. Granaattiomenasta saat siemenet kopisuttelemalla granaattiomenan puolikasta lusikalla, jolloin siemenet putoilevat pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti