maanantai 23. tammikuuta 2017

Mustekala-peruna-oliivisalaatti



Mustekala on yksi suosikeistani, kun matkustelen maissa joissa on hyvä tarjonta merenantimia. Suomesta mustekalaa ei juurikaan saa tuoreena, joten silloin tällöin on kiva ostaa kalatiskiltä keitettyä öljyyn paloiteltua mustekalaa. Siitä saa perunan ja oliivien kanssa herkullisen salaatin, johon valkosipuli, chili, persilja ja paprikajauhe tuovat särmää. Tämän salaatin siivin voi talven kylmyydestä palata hetkeksi matkojen makumuistoihin!


Kahteen annokseen tarvitaan
120 gr keitettyä mustekalaa öljyssä kaupan kalatiskiltä
4 perunaa
kaffirlimelehtiä, sitruunankuorta tai sitruunaruohoa perunoiden maustamiseen
suolaa
2 rkl punasipulia
ripaus omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
6 oliivia, kivi poistettuna ja neljään osaan lohkottuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
mietoa tuoretta chiliä hienonnettuna
ripaus Pimenton-paprikajauhetta
oliiviöljyä





Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty mausteeksi kaffirlimelehtiä, sitruunankuorta tai sitruunaruohoa.

Hienonna punasipuli, lisää ripaus omenaviinietikkaa ja suolaa, annan sipulin pehmentyä hetki.

Kuivaa mustekalan palat, ja siivuta ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Lisää lohkotut perunat, punasipuli, oliivit, valkosipuli, lehtipersilja, chili, paprikajauhe, reilusti oliiviöljyä ja sekoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti