Suomessa on hyviä juureksia saatavilla läpi vuoden. Uunijuurekset ovat nousseet yhdeksi suosikeistani. Juurekset ovat maukkaita ja terveellisiä. Uunissa ne voi kypsentää herkullisiksi. Oma kikkani uunijuuresten maun maksimointiin on lisätä kypsennyksen puolessa välissä juureksiin balsamietikkaa (aceto balsamico). Se tuo juuresten makeutta ja aromia hienosti esille.
perunaa
lanttua
porkkanaa
porkkanaa
punajuurta
1 punasipuli
tuoretta rosmariinia
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
5 valkosipulinkynttä
oliiviöljy
punaista balsamietikkaa (aceto balsamico)
suolaa
pippuria
Pilko juurekset reilun kokoisiksi paloiksi uunivuokaan ja lisää kuoritut kokonaiset valkosipulin kynnet. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää rosmariini ja timjami ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita joukkoon punainen balsamietikka ja jatka paistamista kunnes juurekset ovat kypsiä.
5 valkosipulinkynttä
oliiviöljy
punaista balsamietikkaa (aceto balsamico)
suolaa
pippuria
Pilko juurekset reilun kokoisiksi paloiksi uunivuokaan ja lisää kuoritut kokonaiset valkosipulin kynnet. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää rosmariini ja timjami ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita joukkoon punainen balsamietikka ja jatka paistamista kunnes juurekset ovat kypsiä.
Toi balsamietikka todellakin toimii! :)
VastaaPoistaHieno homma, kiva että kokeilit! :)
Poista