tiistai 30. joulukuuta 2014

Uuden vuoden cocktailit

Nyt on vielä 25 tuntia aikaa nauttia tästä vuodesta 2014. Katson tulevaisuuteen toiveikkaana. Suomalaisten tunnelmia synkentää valtiomme yhä lisääntyvä holhous, josta viimeisin osoitus on vuoden vaihteessa voimaan tuleva alkoholimainonnan rajoittaminen. Uutta kieltolakia odotellessa tässä pari drinkkivinkkiä vuoden vaihteen juhliin: persikan makuinen kuohuviinicocktail on mainio tunnelman nostattaja ja apple martini talveen sopiva aperitiivi. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, kippis ja skål!

Persikan makuinen kuohuviinicocktail


Yhteen juomaan tarvitaan
12 cl kuivaa kuohuviiniä
2 cl Peachtree -persikkalikööriä
2 cl vodkaa
2 - 4 cl greippimehua tuoreesta greipistä puristettuna
greippisiivu koristeeksi
jäitä

Laita juomalle sopivaan lasiin kourallinen jäitä, lisää persikkalikööri, vodka ja greippimehu. Sekoita ja lisää lopuksi kuohuviini, sekoita varovasti ja koristele greippisiivulla. Lisää sekoitustikku ja pilli.Apple martini


Yhteen Apple martiniin tarvitaan
puolikas Granny Smith -omena
1/4 lime
2 cl vodkaa
2 cl omenalikööriä, De Kuyper Sour Apple toimii hienosti

Leikkaa omenoista siivun juomien koristeeksi. Kuori omenat, poista siemenkota ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää limen mehu ja sekoita maksimiteholla niin että saat mehumaisen lopputuloksen. Laita vodka, omenalikööri ja omena-limemehu muutaman jääpalan kanssa sekoittimeen ja sekoita hyvin. Tarjoa cocktail-lasista ja koristele omenaviipaleella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti