Toiset rakastavat haukea, toiset pitävät sitä roskakalana. Ranskalaiset herkkusuut pitävät haukea arvossa. Yksi syy hauen huonoon maineeseen on kalan lukuisat ruodot. Haukea käytetäänkin paljon kalamurekepihveihin. Maultaan hauki on herkullinen ja hienostunut. Miedon makuinen ja vähärasvainen kala kannattaa valmistaa yksinkertaisesti voissa paistamalla ja tarjota sitruuna-voikastikkeen kanssa. Tulipas niin herkullista, että tätä on tehtävä pian uudestaan!
Näitä tarvitaan:
tuore haukifile
voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria
tilliä hienonnettuna
sitruuna
perunaa
Leikkaa haukifile annospaloiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista kala voissa kypsäksi kummaltakin puolelta. Tarjoa haukifile sitruuna-voikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja linssisalaatti.
Sitruuna-voikastike
Sulata voita pienessä kattilassa, lisää sitruunamehua, hienonnettua tilliä ja mausta suolalla.
Linssisalaatti
pardina-linssejäpunasipuli hienonnettuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kypsennä pardina-linssit ohjeen mukaan. Seloita niihin hienonnettu punasipuli, hienonnettua lehtipersiljaa, sitruunamehua ja tilkka oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti