tiistai 16. joulukuuta 2014

Broilerin rintafile joulunmakuisella täytteellä curry-kastikkeella




Broilerista voi loihtia jouluisen ja juhlavan annoksen täyttämällä sen sekahedelmillä. Mausteina toimivat hienosti neilikka ja kardemumma. Annoksen täydentävät täyteläinen curry-kastike sekä jouluinen riisi, johon väriä tuo thaimaalainen punainen riisi.


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
2 broilerin rintafilettä
pehmeitä sekahedelmiä: 2 palaa omenaa, 2 persikkaa, 2 aprikoosia, 4 luumua
2 - 3 rkl smetanaa
1/2 tl sitruunamehua
2 neilikkaa murskattuna
kardemummaa
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna ja muutama lehti koristeeksi
suolaa
2 cocktail-tikkua
voita

Pilko hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon smetana, sitruunamehu, murskatut neilikat, hienonnettu korianteria ja ripaus kardemummaa. Mausta suolalla ja sekoita ainekset massaksi. Leikkaa broilerin rintafileisiin terävällä veitsellä varovasti tasku, jonne voit fileen toisesta päästä työntää sisälle täytteen. Täytä filetasku täytteellä ja sulje cocktail-tikulla.

Sulata kuumalla pannulla voi ja paista fileisiin nopeasti väri. Siirrä fileet uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa curry-kastikkeen ja jouluisen lisäkeriisin kanssa ja koristele annos tuoreella korianterilla.

Curry-kastike


2 rkl currya
voita
1 shalotti-sipuli
4 dl vettä
1 rkl kanafondia
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl kermaa

Laita ruokalusikallinen voita pannulle, lisää hienonnettu shalotti-sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää 2 rkl curry-jauhetta, sekoita ja lisää vesi, kanafondi sekä sitruunamehu ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua kunnes kastike on saostunut.

Jouluinen lisäkeriisi


1,5 dl basmatiriisiä
vajaa 1/2 dl thaimaalaista punaista riisiä

Sekoita riisit ja valmista ne ohjeen mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti