keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Marmoripihvi sienikastikkeella



Näin kaupassa hyvän näköisiä marmoripihvejä ja päätin tarjota niitä sienikastikkeen kanssa. Marmoroituneessa ulkofilepihvissä on mukana rasvaa, joka pitää pihvin mehevänä paistamisen tai grillauksen aikana. Liha tulee ottaa jääkaapista huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistusta. Mureutan omat pihvini hieromalla niihin Dijon-sinappia ja oliiviöljyä, joka saa marinoida lihaa. Ulkofile kannattaa nuijia joko lihanuijalla tai nyrkillä niin ettei lihan pinta rikkoudu.


Kun suomalaisia tuoreita sieniä ei ole saatavilla, valmistan maukkaan sienikastikkeen lisäämällä herkkusienten joukkoon kuivattua mustatorvisientä sekä yrttejä. Mustatorvisieni on aromattinen ja maustaa tuoreita herkkusieniä hienosti. Lisäkkeeksi sopii hyvin lämmin parsa-perunasalaatti. 



Marmoripihvit

marmoroitunut ulkofileepihvi per henkilö
Dijon-sinappia
oliiviöljyä
suolaa

Hiero pihveihin vähän Dijon-sinappia ja oliiviöljyä. Anna marinoitua huoneen lämmössä tunnin ajan. Pyyhi lihoista enimmät mausteet ja nuiji ne. Paista pihvit kuumalla pannulla 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Anna niiden levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoile sienikastikkeen ja lämpimän parsa-perunasalaatin kanssa.

Sienikastike herkkusienistä ja mustatorvisienistä

tummia herkkusieniä lohkottuna
kuivattua mustatorvisientä murennettuna
tuoretta timjamia
valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 /2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa

Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita pannulle voita ja lisää lohkotut herkkusienet. Mausta sitruunamehulla, lisää viipaloitu valkosipulinkynsi ja anna hautua 2 minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja lisää kerma sekä tuoretta timjamia. Anna kastikkeen hautua vielä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.



Lämmin parsa-perunasalaatti

perunoita
valkoista parsaa
tuoretta rosmariinia
valkosipulinkynsiä
sitruuna
suolaa
oliiviöljyä
suolaa

Kuori ja pilko perunat lohkoiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulin kynnet viipaleiksi. Mausta lohkot oliiviöljyllä, tuoreella rosmariinilla ja valkosipuliviipaleilla. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat pehmeitä.

Kuori valkoinen parsa ja keitä se kysäksi vedessä, johon olet lisännyt hyppysellisen sokeria. Leikkaa parsa paloiksi ja yhdistä kulhossa parsapaloihin. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä sekä ripauksella suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti