lauantai 20. joulukuuta 2014

Lipeäkalaa ja selleri-limemuhennosta



Lipeäkala on edullinen ja vähäkalorinen jouluherkku, jonka voi tarjota muutenkin kuin valkokastikkeen kanssa. Valmistin omani tällä kertaa norjalaisella twistillä, johon kuuluu sinapilla maustettu voi. Kalan kanssa tarjottavaksi sopii hyvin selleri-limemuhennos, jonka nappasin kotikeittiööni viime viikon ravintolaillalliselta.


Neljään annokseen tarvitaan
1 pakkaus lipeäkalaa
suolaa
mustapippuria

Liota lipeäkalaa kylmässä vedessä 2 tuntia, nosta vedestä ja kuivaa talouspaperilla. Laita kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Paistoaika riippuu lipeäkalan koosta. Jos file on rullan muotoinen, kannattaa se ennen paistamista leikata kahteen osaan, jotka saat uunivuoalle paistumaan tasaisina paloina. Paistamisen jälkeen kaada vuoasta liemi pois ja ripota päälle suolaa.

Aseta lipeäkala annoslautasille ja sivele päälle sinappivoita. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa selleri-limemuhennoksen kera.

Sinappikastike


50 gr huoneen lämpöistä suolatonta voita
2 - 3 tl dijon-sinappia

Sekoita ainekset keskenään.

Selleri-limemuhennos


Näitä tarvitaan:
juuriselleri
lime
suolaa
maitoa

Pese lime huolellisesti ja raasta puolen limen kuori. Kuori juuriselleri ja pilko paloiksi. Laita palat kattilaan ja lisää vesi niin, että sellerinpalat juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla ja keitä pehmeiksi. Soseuta selleri sauvasekoittimella ja lisää hieman maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Sekoita joukkoon limen kuoriraaste ja hieman limemehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti