torstai 31. heinäkuuta 2014

Tex mex -tortillat



Aikoinaan Texasissa tutustuin tex mex -ruokaan aidoissa meksikolaisissa ravintoloissa. Tästä inspiroituneena valmistin tex mex -henkisen grilliaterian: tortilloja, maissikanaa, vihanneksia, tomaattisalsaa ja hapankermakastike. Grillaaminen tuo ruokaan ihanan savun aromin ja vihanneksista tulee mehukkaita ja rapasakoita. Tortilloista tuli herkullisia ja sopivan mausteisia, ja niitä oli ihana syödä käsin. Tavallisesti tähän ruokaan käytetään tuoretta jalopenoa mutta minulla sitä ei nyt ollut, joten korvasin sen punaisella chilillä. Toimi hyvin!


Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
2 maissikanan koipireisipalaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso makea sipuli
6 vehnätortillaa
1 valkosipulin kynnet
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl Pimentón-paprikajauhetta
oliiviöljyä
suolaa
tuoretta punaista chiliä

Tomaattisalsa:
2 kypsää terttutomaattia
tuoretta korianteria hienonnettuna
punaista chiliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Hapankermakastike:
1 Créme Fraîche -purkki
1/2 limen mehu
korianteria hienonnettuna
ripaus suolaa





Aseta maissikanan koipireisipalat uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sirottele päälle korianterinsiemeniä, Pimentón-paprikajauhetta, hienonnettua punaista chiliä sekä yhden valkosipulin kynnet. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes koipireisipalat ovat kypsiä.

Pilko kumpikin paprika paloiksi pujota ne vartaisiin. Pilko sipuli isoiksi lohkoiksi ja pujota ne vartaaseen.

Valmista tomaattisalsa halkaisemalla tomaatit, poistamalla kannat ja siemenet. Pilko pieneksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja chili ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmista hapankermakastike sekoittamalla pienessä kulhossa kaikki ainekset sekaisin.




Ota grillissä väri kanankoipiin ja siirrä syrjään odottamaan. Grillaa kasvisvartaat niin että ne saavat väriä mutta säilyttävät rapsakkuuden. Grillaa lopuksi tortillat hyvin nopeasti molemmilta puolilta.

Poista kananpaloista nahka ja revi kypsä liha irti luista. Aseta tarjolle vihannesten, kastikkeiden ja tortillojen kera. Kukin ruokailija saa näistä koota mieluisensa Tex-Mex tortillan. Kääri tortilla rullalle ja nauti!



2 kommenttia:

  1. Ja hyvältä maistui! Saman voi tehdä sähköliedellä, mutta grilli tuo paljon enemmän makua. :)

    VastaaPoista