maanantai 1. joulukuuta 2014

Ankankoipi, bataattiblini ja papaijasalsa



Tässä Blond Kitchenin moderni idea joulupöytään: ranskalaista ankankoipea tarjoiltuna bataattiblinin päällä, mukana papaijasalaattia. Kun haluat joulupöytään jotain uutta ja juhlavaa, mutta kansainvälisen keittiön twistillä, tämä on kiinnostava valinta!


Perinteiset Confit de Canard -ankankoivet on valmistettu satoja vuosia vanhalla menetelmällä keittämällä ne omassa rasvassaan. Tätä ei kannata pelästyä, sillä rasva on säilöntämenetelmä, eikä sitä tarvitse syödä! Ruoka ei siis ole raskas. Berliinin matkalla innostuin bataatista ja kehitin siitä blinin, jonka maustoin joulun mausteilla. Ruokavieraat olivat uutuuteen ihastuneita! Kirpakka papaijasalaatti antaa annokselle aromaattisen loppusilauksen. Kannattaa kokeilla! 


Ankankoivet


Ankankoivet ankanrasvassa säilyke, Confit de canard, purkeissa joko 2 tai 4 koipea. Varaa yksi koipi kullekin ruokailijalle.

Nosta ankankoivet varovasti rasvasta ja pyyhi rasva päältä pois talouspaperilla. Paista koivet kuivalla pannulla 5 - 8 minuutin ajan niin, että nahka rapeutuu. Voit lämmittää koivet myös uunissa. Tarjoile ankankoipi bataattiblinin ja papaijasalsan kera.
Vinkki: Itse poistin koiven nahan ennen tarjoilua ja puristin päälle hieman mehua appelsiinista, koska haluan välttää turhaa rasvaa.

Bataattiblinit


Kahteen bataattibliniin tarvitaan:
100 gr raastettua bataattia
sentin kuutio tuoretta inkivääriä raastettuna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl vettä
1 rkl smetanaa
½ tl kanelia
2 neilikkaa hienonnettuna
1 tl tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
voita paistamiseen
öljyä paistamiseen

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, lisää vesi, kananmuna ja sekoita. Lisää bataattiraaste, inkivääriraaste ja mausteet, sekoita. Paista blinipannulla keskilämmöllä voi-öljyseoksessä kummaltakin puolelta kypsäksi.

Papaijasalsa


Kahteen annokseen tarvitaan
400 gr papaijaa pilkottuna reilun sentin kuutioiksi
½ dl silputtua sipulia
hyppysellinen chiliä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
valkopippuria
1 rkl hienonnettua korianteria
1 rkl oliiviöljyä

Kuullota öljyssä sipuli ja chili, lisää korianteri, etikka, hunaja ja valkopippuria, sekoita ja lisää mausteseos papaijakuutioiden joukkoon sekoittamalla varovaisesti.









1 kommentti:

  1. Hieno yhdistelmä ankankoipi + bataattiblini <3 Testattu ja toimii!!

    VastaaPoista