sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mustekalaspagetti



Tämä ruokalaji on osoitus italialaisen keittiön nerokkuudesta. Mustekalan musteella maustetusta pastasta syntyy hetkessä yksinkertaisista aineksista herkullinen ja edullinen ruoka. Kun valitsee pastaa, sitä parempaa mitä mustempaa. Mustaa väriä ei kannata säikähtää, sillä maku ei ole mitenkään erityisen voimakas. Niinpä pasta maustetaankin valkosipulilla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Kun vielä käytät valmistuksessa laadukasta oliiviöljyä ja laadukasta suolaa, on tuloksena herkullinen pasta-ateria!  





Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
180 gr pastaa
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
maldon-suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria
lehtipersiljaa hienonnettuna




Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Laita pannuun oliiviöljyä, ripaus suolaa, valkosipuliviipaleet ja runsaasti jauhettua mustapippuria. Anna valkosipulin kypsyä noin minuutin, älä ruskista. Lisää valutettu pasta joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon lehtipersiljaa ja sekoita. Annostele lautasille, koristele hienonnetulla lehtipersiljalla ja rouhaise vielä päälle mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti