keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Made uunissa italialaiseen tapaan



Mateesta tehdään useimmiten keittoa tai muhennosta. Tällä kertaa valmistin mateen italialaiseen tapaan uunissa. Parmankinkku antaa mateelle mukavaa makua sekä suolaisuutta, ja pitää kalan mehevänä sen kypsyessä uunissa. Mateen kanssa maistuvat peruna-oliivi-sipuli -lisäke ja uunissa kypsyneet makeat kirsikkatomaatit. Tämä ohje on helppo ja nopea!


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
nyljetty tuore made
parmankinkkua
sitruuna
kirsikkatomaatteja
perunoita
tummia oliiveja
pieni shalottisipuli
oliiviöljyä

Poista kalasta kaikki evät ja leikkaa vatsaosa pois. Puserra päälle hiukan sitruunamehua. Kääri kalan ympäri parmankinkun siivut. Laita kala uunipellille paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita lisäkkeenä tarjottavat kirsikkatomaatit uuniin niin, että ne ehtivät kypsyä siellä 10 minuuttia.

Kuori perunat, keitä ne ja leikkkaa lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Poista oliiveista kivet ja puolita ne. Sekoita ainekset ja mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Leikka kala annospaloiksi ja tarjoa kirsikkatomaattien ja peruna-sipuli-oliivi -lisäkkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti