perjantai 28. marraskuuta 2014

Tapas inspired by my friend Laura



I met a wonderful couple on my trip to Berlin. They are both from Catalonia, and we spend some unforgettable moments together in Berlin. She, Laura, gave me a can paté that is from her mother's place in Spain. This delicious paté is spiced with truffle, and gets lovely aroma from local wine. This inspired me to prepare a tapas table. Our tapas dinner was composed of truffle paté with bread, roasted sweet peppers, figs with blue cheese, king prawns in spicy tomato sauce and marinated olives. This adventurous tapas table with Laura's truffle paté brought sunshine to the dark November night. 












Grillatut paprikat


keltainen paprika
vihreä paprika
punainen paprika
oliiviöljyä
pimiento-paprikajauhetta
suolaa

Halkaise paprikat, poista siemenkota ja valkoiset osat. Laita punaisen paprikan puolikkaat grillivastuksen alle ja grillaa kunnes kuori on mustunut. Jätä punaisen paprikan puolikkaat kylmään veteen, jotta saat myöhemmin kuoren irti.

Viipaloi keltainen ja vihreä paprika kuuteen osaan ja pariloi tai paista lähes kypsäksi. Laita syvään tarjoiluastiaan oliiviöljyä, pimiento-paprikajauhetta ja suolaa. Nosta punainen paprika vedestä ja pyyhi kädellä hiiltynyt kuori pois ja viipaloi. Lisää kaikki paprikat oliiviöljyyn, sekoita ja anna maustua.

Viikunat homejuustotäytteellä


4 tuoretta viikunaa
2 siivua parmankinkkua
mietoa homejuustoa

Viillä viikuna pystysuunnassa puolittain auki ja laita sisälle reilun kuutio homejuustoa. Valuta päälle hieman hunajaa ja kierrä puolikas parmankinkkusiivu viikunan ympärille. Paista uunin grillivastuksen alla kunnes kinkku on rapeaa. 




Tryffelipateeta ja patonkia


patonkia
pateeta, mielellään tryffelillä maustettua
lehtipersijaa

Leikkaa patongista reilun parin sentin paksuisia paloja ja paista niitä kuumalla kuivalla pannulla molemmilta puolilta niin että saa kevyesti ruskistuneen pinnan. Levitä leipästen päälle reilu kerros pateeta ja koristele lehtiperiljan lehdellä. 

Marinoituja oliiveja


mustia kivellisiä oliiveja, mieluiten värjäämättömiä jolloin ne näyttävät ruskeilta
oliiviöljyä
valkosipulia ohuiksi siivuiksi viipaloituna
chiliä siemenet ja valkoinen osa poistettuna, hienonnettuna
pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna 

Laita oliivit kulhoon, lisää oliiviöljy, valkosipuli,  ripaus chiliä ja sitrunankuoriraaste. Peitä tuorekelmulla ja anna marinoitua huoneenlämmössä.

Jättiravunpyrstöjä tomaatti-chilikastikkeessa


4 kuorellista jättiravun pyrstöä
2 dl tomaattimurskaa
1/2 chili siemenet ja valkoinen osa poistettuna, hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä oheuksi viipaloituna
1/2 tl pimiento-paprikajauhetta 
persiljaa hienonnettuna

Laita tomaattimurska, chili, valkosipuli ja paprikajauhe kattilaan ja anna lämmetä. Lisää joukkoon ravunpyrstöt, joista olet poistanut kuoret ja suolen ja anna kypsyä. Nosta tarjoiluastiaan ja koristele hienonnetulla persiljalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti