lauantai 15. marraskuuta 2014

Fenkolia ja ravunpyrstöä



Fenkoli ja äyriäiset sopivat yhteen. Kehitin tämän yksinkertaisen uunissa valmistettavan herkun, johon tulee fenkolia ja ravunpyrstöjä. Paistokseen tuovat aromia appelsiininkuori, chili ja parmesan-juusto. Tulos ylitti kaikki odotukset: kevyesti ruskistunut fenkoli oli kypsynyt kerman kanssa meheväksi. Appelsiininkuori sopii fenkolin kanssa hyvin yhteen, mutta se on hyvin voimakkaan makuista eli hyvin pieni määrä riittää!


Kahden ruokalijan annoksen tarvitaan
1 suuri fenkoli
4 raakaa jättiravun pyrstöä
2 dl kuohukermaa
1/2 dl parmesaania raastettuna
1/3 tl appelsiinin kuorta raastettuna
chiliä hinonnettuna
suolaa
voita
thai-basilikaa hienonnettuna

Viipaloi fenkoli pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka voilla ja asettele fenkoliviipaleet vuoan pohjalle, ripottele päälle pieni määrä appelsiinikuorta, ripaus chiliä ja suolaa sekä parmesaaniraastetta, ja tee toinen kerros päälle samalla tavalla. Kaada päälle kerma ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kunnes paistos on pinnalta ruskistunut.




Kuori ravunpyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla. Kun paistos on lähes kypsä, lisää ravunpyrtöt sen päälle, anna kypsyä uunissa hetki kunnes ravut ovat muuttuneet punertaviksi. Käännä ravut ja paista toiselta puolelta samoin. Aseta tarjoilulautasille ensin fenkolit ja niiden päälle ravunpyrstöt ja koristele hienonnetulla thai-basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti