tiistai 11. marraskuuta 2014

Linssisalaatti


Olen syksyn aikana jäänyt koukkuun linsseihin. Suosikeikseni ovat nousseet Pardina-linssit, joista valmistin tämän raikkaan ja hedelmäisen salaatin. Linssit yhdistyvät taianomaisella tavalla paprikaan, sipuliin ja lehtipersiljaan, ja liiton sinetöivät limemehu ja oliiviöljy. Salaatti on sellaisenaan herkullinen ateria ja se sopii myös lisäkkeeksi.


Salattiin tarvitaan
linssejä, esimerkiksi pardina-linssejä
keltaista paprikaa
punaista suippopaprikaa
makeaa saalaatisipulia
lehtipersiljaa
limemehua
suolaa
oliiviöljyä

Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Älä sekoita linssejä kypsennyksen aikana, jotta ne säilyvät ehjinä. Huuhtele kypsät linssit.

Pilko pieneksi keltaista paprikaa ja punaista suippopaprikaa. Kuori sipuli ja silppua se pieneksi. Hienonna runsaasti lehtipersiljaa. Yhdistä kaikki ainekset ja purista päälle limemehua. Mausta ripauksella suolaa. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti