torstai 20. marraskuuta 2014

Lampaankyljykset
Lampaankyljyksissä on eroja. Ostin Hietaniemen kauppahallin Love to meat -kauppiaalta ranskalaisia karitsan kyljyksiä. Nuoren eläimen kyljykset oli leikattu riittävän paksuiksi ja siistitty hienosti kalvoista ja turhasta rasvasta. Lihan tuoksu oli hyvä eikä lainkaan villava. Tein mausteseoksen korianterinsiemenistä, manteleista, rosmariinista, mustapippurista ja oliiviöljystä ja annoin kyljysten marinoitua siinä ennen paistamista. Loppukypsennys tapahtui uunissa. Tuloksena oli täydellisen herkulliset mehevät lampaankyljykset!


Kahteen annokseen tarvitaan
6 lampaankyljystä
5 kuorittua kokonaista mantelia
1 rkl korianterinsiemeniä
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Hienonna mantelit ja korianterinsiemenet ja lisää joukkoon rouhittua mustapippuria, suolaa sekä hieman oliiviöljyä niin että saat niistä tahnan. Hiero mausteseos kyljysten molemmille puolille ja anna maustua puoli tuntia. Laita pannulle voita ja paista kyljyksiin pinta molemmille puolille ja kääri ne folioon. Kypsennä 180-uunissa 5 - 10 minuuttia kyljysten koosta riippuen. Anna levätä hetki ennen tarjoilua.
Lisäkkeenä tarjosin pariloituja perunoita ja glaseerattuja kevätsipuleita. Leikkaa sipuleiden varret niin että vartta jää noin 5 senttiä ja keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Laita pannuun voita ja sokeria ja kypsennä sipuleita keskilämmöllä niin että ne ruskistuvat ja karamellisoituvat pinnalta. Pese pienet kiinteän lajikkeen (mielellään siikli) perunat huolellisesti ja keitä ne sipuleista jääneiden varsien kanssa kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Halkaise ja ota niihin kuumalla parilalla pinta leikattuun puoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti