torstai 6. marraskuuta 2014

Salaatti savustetusta fetasta


Eilisen illallisen teemana oli Kreikka. Yrteillä maustetun karitsan lisäksi helleenien inspiraatio näkyi salaatissa, jonka pääraaka-aineena oli savustettu feta-juusto. Tuo leppäsavussa viimeistelty kreikkalaista juusto oli minulle täysin uusi tuttavuus. Juusto oli perinteistä fetaa kermaisempi ja yhdistin sen omenaan, tomaattiin, oliiveihin ja punasipuliin, jotka toivat salaattiin hedelmäisyyttä, makeutta ja hapokkuutta. Viimeisen silauksen salaatille antoivat rubiininpunaiset granaatinomenan siemenet. Hyvältä maistui!


Neljän ruokailijan lisäkesalaattiin tarvitaan
1 pakkaus savustettua fetaa
1 omena
1 punasipuli
8 kypsää kirsikkatomaattia
12 mustaa oliivia
granaattiomena
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
valkoista balsamiviinietiikkaa

Kuutioi feta ja puolita kirsikka tomaatit. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi. Poista oliiveista kivet. Sekoita kaikki ainekset kevyesti kulhossa.

Tee salaattikastike sekoittamalla 1 osa valkoista balsamiviinietikkaa ja 3 osaa oliiviöljyä. Mausta tuoreella timjamilla, lisää salaatinkastike ja koristele granaattiomenan siemenillä.


Kreikkalaiseen illalliseen kului yrttimaustettuja karitsan sisäfileitä, kaskinaurispaistosta ja salaattia savustetusta feta-juustosta. Lisää ohjeita illallisesta on tulossa myöhemmin tällä viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti