maanantai 10. marraskuuta 2014

Turskaa kaprisvoikastikkeessa ja wasabi-perunaa


Tässä klassisessa ohjeessa turska kypsennetään terveellisesti höyryttämällä täysin ilman rasvaa. Tämän ansiosta kalan kastikkeena voi nauttia ihanaa kaprisvoikastiketta, joka on täydellinen kumppani turskalle. Keitetylle perunalle antaa luonnetta wasabi-mauste.


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
300 gr tuoretta turskaa
voita
sitruunaruoho
mustapippuria
suolaa
kapriksia
perunoita
valkoviiniä (tai sitruunamehua)


Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja mausta ne wasabilla ennen tarjoamista.

Halkaise sitruunaruoho, leikkaa puolikkaat kahtia ja aseta ne bambuhöyryttimen pohjalle. Leikkaa turska annospaloiksi, aseta palat höyryttimeen ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Höyrytä 5 - 8 minuuttia.

Valmista tällä välin kaprisvoikastike. Laita nokare voita pannulle, lisää hienonnetut kaprikset ja loraus valkoviiniä ja kiehauta. Tarjoa turska kapriskastikkeen ja wasabi-perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti