lauantai 1. marraskuuta 2014

Kylmäsavulohi-mätipasta


Mätikautta kun eletään, päätin valmistaa pastan kylmäsavulohesta ja tuoreesta muikun mädistä. Tämä klassikkopasta saa monissa ohjeissa seurakseen tilliä, mutta halusin tällä kertaa lähteä makumaailmassa eri poluille. Päädyin maustamaan annoksen whole grain -sinapilla, persiljalla ja sitruunankuorella. Sinappi korostaa hienostuneesti savulohen makua ja sitoo ainekset yhteen. Kylmäsavulohi-mätipasta on hyvä valinta, kun haluat tarjota jotain spessua nopeasti ja helposti!


Kahden henkilön annokseen tarvitaan
160 gr tagliatelle-pastaa
2 kylmäsavulohiviipaletta
100 gr tuoretta muikunmätiä
1,5 dl kermaa
1 shalottisipuli
1 tl whole grain -sinappia
persiljaa silputtuna
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Keitä tagliatelle-pasta ohjeen runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna shalottisipuli. Raasta puolen sitruunan kuori.

Laita paistinpannulle voi ja kuullota siinä sipuli. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää sinappi, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lohisuikaleet ja siirrä pannu liedeltä. Lisää raastettu sitruunankuori ja sekoita.

Valuta pasta, lisää se kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta hienonnetulla persiljalla. Asettele pasta tarjoilulautasille, koristele persiljalla, asettele mäti pastan päälle ja mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti