maanantai 17. marraskuuta 2014

Munakoisopasta



Nuoresta munakoisosta saa nopeasti herkullisen ja täyteläisen pastan. Ruoka on myös vähäkalorinen, sillä se valmistuu täysin ilman kermaa. Valmistin sen tällä kertaa suurikokoisesta cappelletti-pastasta ja minikokoisista munakokoisoista. Pastaksi sopii hyvin myös tagliatelle.





Kahteen annokseen tarvitaan
1 pieni munakoiso tai 2 minikokoista munakoisoa
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl kapriksia pieneksi silputtuna
thai-basilikaa tai tavallista basilikaa
mustapippuria
suolaa
parmesan-juustoa raastettuna
oliiviöljyä

Leikkaa munakoisot suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita lämpimälle pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää munakoisopalat sekä valkosipulit. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes munakoisot ovat pehmeät. Lisää joukkoon hienonnetut kaprikset ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita ja anna lämmetä hetken.




Keitä pasta runsassuolaisessa vedessä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi, valuta ja lisää se munakoisojen joukkoon. Sekoita ja lisää hienonnettua thai-basilikaa. Aseta tarjoilulautasille ja lisää parmesaaniraastetta. Voit pirskotella annoksen päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti