sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lohta ja mustekalapastaa

 

Toiseen ruokaan hankkimastani lohesta jäi osa käyttämättä, ja ideoin siitä helpon ja herkullisen pastaruoan. Kaapista löytyi mustaa tagliatelle-pastaa, jonka väri on peräisin mustekalasta. Pastan merellinen mieto maku sopiikin hyvin yhdistettäväksi kalaan tai äyriäisiin. Ennen paistamista kierittelin lohipalat seesaminsiemenissä, jotka yhdessä valkosipulin, chilin ja oliiviöljyn kanssa toivat loheen miellyttävän mausteisuuden ja ihanan suutuntuman. Tuloksena oli viettelevän herkullinen lohipasta!


Kahteen annokseen tarvitaan
150 gr mustaa tagliatelle-pastaa, joka saa värinsä mustekalasta
150 gr lohta suupalan kokoisiksi paloiksi leikattuna
suolaa
seesaminsiemeniä
chiliä
2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi leikattuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
voita
oliiviöljyä

Kierittele lohipalat seesaminsiemenissä, mausta ripauksella suolaa ja kypsennä pannulla voissa kypsäksi. Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri al dente -kypsäksi. Valuta pasta.




Laita lämpimälle paistinpannulle voita ja loraus oliiviöljyä, lisää valkosipuliviipaleet ja ripaus chiliä ja suolaa. Anna hautua muutama minuutti, lisää pasta ja sekoita. Lisää hienonnettu lehtipersilja. Laita pasta tarjoilulautasille ja lisää lohipalat sen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti