sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Bataatti-ranskikset



Berliinin matkalla nautimme illallista Umamissa, joka on suosittu vietnamilainen ravintola. Rento paikka oli lauantai-iltana viimeistä sijaa myöten täynnä. Kiinnostavalta ruokalistalta valitsimme seafoodia ja kasviksia. Ruoka oli mutkattoman hyvää ja antoi ideoita omaan ruoanlaittoon. Grillattujen ravunpyrstöjen kanssa tarjotut friteeratut bataatti-ranskikset oli yksi ihastuttavista ideoista. Bataatista tehdään suuria tankoja, jotka frittitaikinaan kastettuina nopeasti uppopaistetaan rapsakoiksi. Fiteerattu bataatti sopii lisäkkeeksi moniin ruokiin, tai popsittavaksi sellaisenaan! 




Neljään annokseen tarvitaan:

1 bataatti

Friteeraustaikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoa
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2¼ dl kylmää olutta

auringonkukkaöljyä friteeraamiseen

Tämän ohjeen friteeraustaikina sopii kasviksille ja seafoodille. Valmistamisessa tarvitaan kannellinen kattila, reikäkauha ja talouspaperia.

Valmista friteeraustaikina: Siivilöi jauhot kulhoon, lisää suola ja leivinjauhe. Lisää olut ja sekoita. Anna taikinan turvota hetki. Voit testata taikinaa upottamalla siihen sormenpään: taikinan tulee tällöin tarttua siihen ohuelti, eikä se saa valua.

Kuori bataatti ja leikkaa siitä 2 sentin paksuisia, ranskanperunan muotoisia tankoja.
Kaada auringonkukkaöljyä kattilaan ja kuumenna se 180-asteiseksi. Kuumuuden voit testata vaalean leipäpalan avulla. Kun leipä ruskistuu on öljy tarpeeksi kuumaa.

Kasta bataattipala friteeraustaikinaan ja laita se kattilaan. Friteeraa paloja pari minuuttia kunnes bataatti on kypsä ja pinnalta kauniin ruskistunut. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Friteerausaika kasviksille 1-2 minuuttia ja jättiravun pyrstöille 2-3 minuuttia.

Noudata varovaisuutta! Pidä kattilan kansi lähellä äläkä anna öljyn kuumeta liikaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti