Kukkakaali-perunacarry on hyvä valinta, kun tekee mieli jotain aromaattista ja mausteisen lämmittävää kasvisruokaa. Tämän täyteläisen intialaisen kasvisruoan maustepalettiin kuuluvat kurkuma, korianterinsiemenet, chili, kumina ja tuore korianteri. Ruoka on helppo tehdä ja valmistuu nopeasti!
Neljään annokseen tarvitaa
400 gr perunaa, kuorittuna ja paloiksi pilkottuna
1 kukkakaali, jonka kukinnot on pilkottu reiluiksi paloiksi
1/2 rkl kurkumaa
1 rkl korianterinsiemeniä hienonnettuna
pieni chili hienonnettuna
2 tl jauhettua kuminaa
suolaa
1 rkl tomaattipyrettä
noin 3-4 dl vettä
tuoretta korianteria
1 rkl öljyä
Laita öljy lämpimälle pannulle ja lämmitä siinä nopeasti kurkuma, korianterinsiemenet, pieneksi pilkottu chili, kumina ja suola. Lisää vesi ja sekoita siihen tomaattipyre. Lisää perunakuutiot ja kypsennä niitä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaali, sekoita ja kypsennä kannen alla noin 5 minuuttia kunnes perunat ja kukkakaali ovat pehmeitä.
Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa kokojyväriisin ja keitettyjen linssien kera.
400 gr perunaa, kuorittuna ja paloiksi pilkottuna
1 kukkakaali, jonka kukinnot on pilkottu reiluiksi paloiksi
1/2 rkl kurkumaa
1 rkl korianterinsiemeniä hienonnettuna
pieni chili hienonnettuna
2 tl jauhettua kuminaa
suolaa
1 rkl tomaattipyrettä
noin 3-4 dl vettä
tuoretta korianteria
1 rkl öljyä
Laita öljy lämpimälle pannulle ja lämmitä siinä nopeasti kurkuma, korianterinsiemenet, pieneksi pilkottu chili, kumina ja suola. Lisää vesi ja sekoita siihen tomaattipyre. Lisää perunakuutiot ja kypsennä niitä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaali, sekoita ja kypsennä kannen alla noin 5 minuuttia kunnes perunat ja kukkakaali ovat pehmeitä.
Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa kokojyväriisin ja keitettyjen linssien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti