Uunilohi lienee yksi Suomen suosituimmista ruoista. Halusin antaa uunilohelle lisää luonnetta gratinoimalla sen ranskalaiseen tapaan. Kuorrutuksen ansiosta lohen voi kypsentää korkeassa 240 asteen lämpötilassa niin että se säilyy mehevänä. Kuorrutus suojaa ja maustaa lohta ja tuo rapsakkana mukavaa suutuntumaa. Lohi kypsyi täydellisesti jääden sisältä rosén punaiseksi. Illallisvieraani kehuivat annosta ja aionkin tehdä tätä pian uudelleen!
600 gr lohta, josta on poistettu ruodot ja nahka
Lohen gratinoitiin:
1 dl korppujauhoja
6 kirsikkatomaattia pieneksi pilkottuna ilman siemeniä
25 gr huoneenlämpöistä voita
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1 kananmunan keltuainen
suolaa
mustapippuria
runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa
Sekoita ainekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti