lauantai 22. marraskuuta 2014

Lounasmietteitä



Perjantaina nautimme Berliinin keskustassa ihanan lounaan. Italialaisessa perheen pitämässä ravintolassa valitsin menun, jossa alkuruokana oli italialaiseen tapaan valmistettu purjo-perunakeitto. Herkulliseen ja lämmittävään keittoon toivat makua yrtit ja laadukas oliiviöljy.






Pääruoaksi nautin miekkakalaa kirsikkatomaattien ja kapriksien kanssa. Miekkakala oli haudutettu tomaattikastikkeessa ja oli herkullista ja mehevää. Kaprikset ja tomaatti toivat kalaan aromia ja raikkautta. Suurenmoiseen annokseen kuului kaksi suurta miekkakalapihviä. Kahden ruokalajin menu maksoi 16 euroa. Tämä sai minut jälleen kerran miettimään, miksi Suomessa ruoka on niin kallista. Vastaava menu Suomessa - jos sellaisen jostain onnistuisi löytämään - maksaisi helposti tuplaten. Jälkiruoaksi innostuimme tilaamaan tiramisua. Pöytään tuotiin jättimäinen pala ravintolassa itse tehtyä tiramisua, joka olisi riittänyt hyvin kolmelle - hinta 4 euroa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti