Syksy on ihanien lämmittävien keittojen aikaa. Tämä helppotekoinen pehmeän täyteläinen fenkolikeitto on siitä mukava, että se on myös vähäkalorinen. Keitto valmistetaan ilman kermaa tai maitoa. Appelsiini sopii fenkolin makupariksi. Keiton voi viimeistellä kauniiksi ripottelemalla sen päälle paahdettua parmankinkkua ja lorauksen oliiviöljyä.
1 suurehko fenkoli
1 keltasipuli
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
noin 7 dl vettä
1 rkl voita
suolaa
Keiton päälle:
1 siivu parmankinkkua
oliiviöljyä
Leikkaa fenkolista kaikki vihreät osat pois ja kuori sipuli. Leikkaa fenkoli ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan voi ja kuullota viipaleita hetki miedolla lämmöllä. Ne eivät saa ruskistua. Lisää vesi ja keitä kunnes fenkoli ja sipuli ovat pehmeitä. Lisää appelsiinimehu ja mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Ruskista parmankinkku pannulla rapeaksi ja hienonna pieneksi. Laita keitto lautasille ja ripottele päälle hienonnettua parmankinkkua ja pieni loraus oliviöljyä.
Leikkaa fenkolista kaikki vihreät osat pois ja kuori sipuli. Leikkaa fenkoli ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan voi ja kuullota viipaleita hetki miedolla lämmöllä. Ne eivät saa ruskistua. Lisää vesi ja keitä kunnes fenkoli ja sipuli ovat pehmeitä. Lisää appelsiinimehu ja mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Ruskista parmankinkku pannulla rapeaksi ja hienonna pieneksi. Laita keitto lautasille ja ripottele päälle hienonnettua parmankinkkua ja pieni loraus oliviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti