sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kampasimpukat curry-kastikkeessaRakastan kampasimpukoita. Ne ovat herkullista ja edullista ruokaa ja taipuvat moniin ruokalajeihin ja monenlaiseen maustamiseen. Koska Suomen vesistöissä ei juuri simpukoita kasva, on niiden osalta usein turvauduttava pakasteisiin. Poiketen muista simpukoista kampasimpukka sopii hyvin pakastettavaksi säilyttäen tällöinkin mehevyyden!


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
8 kampasimpukkaa
2 rkl currya
voita
1 shalotti-sipuli
4 dl vettä
1 rkl kanafondia
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl kermaa
1 valkosipulin kynsi
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl riisiä ohjeen mukaan valmistettuna

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla. Anna teflonpannun lämmetä kuumaksi ja laita simpukat pannulle. Paista 1- 2 minuuttia, käännä ja paista toiselta puolelta vielä minuutti. Kun kampasimpukat ovat kummaltakin puolelta kevyesti ruskistuneet siirrä ne syrjään ja ripottelle niiden päälle curry-jauhetta.

Laita ruokalusikallinen voita pannulle, lisää hienonnettu shalotti-sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää 2 rkl curry-jauhetta, sekoita ja lisää vesi, kanafondi sekä sitruunamehu ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua kunnes kastike on saostunut. Lisää lopuksi hiennonnettua tuoretta korianteria. Lämmitä kampasimpukat kuumassa kastikkeessa. Tarjoa riisin kera. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti