perjantai 21. marraskuuta 2014

Ruokaseikkailu BerliinissäMarraskuun kaamos kannattaa katkaista kaupunkilomalla. Nyt oli sen aika, ja suuntasimme Berliiniin, jonka inspiroiva ilmapiiri antaa lisäenergiaa ja uusia ideoita. Berliinistä kulttuurin, kulinarismin ja muodin ystävä löytää uutta ihasteltavaa ja ideoita kotiin tuomisiksi.

Torstain illallispöytä oli varattu Tim Raue -ravintolasta, joka edustaa modernia kokeellista aasialaista keittiötä. Ravintola yhdistää raaka-aineita eri maista ja maustaminen on painottunut kaukoitään. Ei siis pidä yllättyä, jos ruokalistalta löytyy kaviaaria, hummeria ja langustiinia itämaisin maustein. Valitsimme listalta kaksi eri alkuruokaa ja pääruokaa, ja jaoimme annokset, jolloin pääsimme maistelemaan monipuolisesti ravintolan luomuksia.
Alkuruoassa Imperial-kaviaaria, sardelli-kreemiä, marenkia, hillottua yuzu-kuorta, suolaheinää, salaatin varsitikkua ja kaffir-limeä.
Toisessa alkuruoassa höyrytettyä hummerin pyrstöä marinoituna sambal manis -kastikkeessa, pomelon kuorta, kumquatia ja kumquat-hyytelöä sekä thai-basilikaa.
Toisena pääruokana gilt-headia, joka on lahnan sukuinen kala, paistettuna ruskistetussa voissa, päällä voivaahtoa ja valkoista tryffeliä, lisäkkeenä thaimaalaista vesipinaattia ruskistettuna nuoc mam -kalakastikkeessa, kahdeksan vuoden ikäistä riisiviiniä, herkkutatti-kreemiä, kuivattuja viinirypäleitä ja hassel-pähkinää.

Toisena pääruokana nautimme langustiinia kantonilaiseen tyyliin marinoituna wasabi-majoneesissa, lisänä uppopaistettua vihreää riisiä, kalalientä, mangoa ja porkkanaa.

Haluan tuoda huippuravintoloista tuliaisena kotikeittiööni uusia ideoita. Tim Rauen ruokien kohdalla annosten kopiointi on suhteellisen haastavaa jo pelkästään raaka-aineiden saatavuuden vuoksi. Tim Raue opetti minulle, että eri raaka-aineiden yhdistelyä kannattaa rohkeasti kokeilla. Riskejä saa ja kannattaa ottaa, koska vain niin voi oppia. Kaikki yhdistelmät eivät välttämättä heti osu nappiin, mutta makuseikkailut ja löytämisen riemu palkitsevat vaivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti