tiistai 27. tammikuuta 2015

Turskaa, pinaattia ja mustajuurta



Turska ja pinaatti muodostavat mukavan makuparin, jota rapsakka mustajuuri hienosti täydentää. Tämä on nopea ja helppotekoinen ruoka, joka näyttää kauniilta lautasella!


Kahteen annokseen tarvitaan
2 turskafilettä
1 rasia baby-pinaattia
2 mustajuurta
ruohosipulia hienonnettuna
1/2 sitruuna
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen

Laita kulhoon kylmää vettä ja purista siihen puolen sitruunan mehu. Kuori mustajuuret ja laita ne heti sitruunaveteen jotta ne eivät tummu. Kaada sitruunavesi kattilaan ja pilko mustajuuret kahden sentin paloiksi, laita veteen ja keitä kunnes ne ovat kypsät.

Huuhtele pinaatti kylmässä vedessä ja laita ne teflon-pannulle tai kattilaan ja anna lämmetä niin että pinaatti luhistuu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Pilko pinaatti pienemmäksi ja purista liika vesi talouspaperilla pois.

Leikkaa turskafileistä ruoto-osa pois, mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita fileen päälle pinaattia ja käännä file kaksi kaksinkerroin niin että pinaatti jää sen sisälle. Paista täytetyt fileet voissa kummaltakin puolelta kypsäksi.

Laita turskafileet annoslautasille, lisää mustajuuripalat ja ripottele niiden päälle hieman ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti