perjantai 16. tammikuuta 2015

Kanarialaiset perunat



Teneriffan matkalla ihastuin kanarialaisiin perunoihin. Alun perin nuo kristallisoituneen suolakerroksen saaneet perunat valmistettiin keittämällä ne suolaisessa merivedessä. Nyt valmistus tapahtuu merisuolalla maustetussa vedessä keittämällä. Kanarialaiset perunat eli papas arrugadas sopivat hyvin tapas-pöytään tai vaikkapa kalan lisäkkeeksi kuten tuossa alemman kuvan kuhaa valkoviinissä -annoksessa. Toisin kuin voisi kuvitella, perunat eivät ole kovin suolaisia, sillä kuori suojaa perunaa.





Näitä tarvitaan:
1 kg pieniä perunoita, esimerkiksi siikli sopii hyvin
200 gr merisuolaa
vettä

Pese perunat huolellisesti ja laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi niin että perunat peittyvät ja lisää merisuola. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta perunat kattilasta. Anna veden kiehua niin että sitä on sen verran, että se peittää kattilan pohjan. Lisää perunat ja keitä perunat kuiviksi kattilaa ravistellen. Näin saat perunoihin ohuen suolakuoren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti