torstai 29. tammikuuta 2015

Lammasvartaat kreikkalaisittain



Valmistin lammasvartaita kreikkalaisittain. Käytin siihen tällä kertaa karitsan paahtopaisteja, mutta saman voi valmistaa lampaan paahtopaisteista. Liha marinoidaan mausteöljyssä ja kypsennetään grillissä tai parilalla niin että se on pinnalta ruskistunut ja sisältä mehevä. Tarjosin lammasvartaiden kanssa kreikkalaishenkistä salaattia, joihin feta, oliivit, ja tomaatit saivat seurakseen kauniita ja raikkaan makuisia versoja. 


Vartaisiin tarvitaan:
2 karitsan paahtopaistia
4 laakerinlehteä

Puhdista karitsan paahtopaistit poistamalla kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa reiluiksi vartaaseen sopiviksi paloiksi.

Valmista marinadi:
1/2 lime
1/2 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoita ainekset astiassa ja laita karitsanpalat marinadiin, sekoita. Peitä astia tuorekelmulla ja laita marinoitumaan jääkaappiin 2 tunniksi.




Ota karitsanpalat marinadista ja kuivaa kevyesti. Pujota palat varrastikkuihin niin, että laitat lihojen väliin palan laakerinlehteä. Grillaa tai paista parilalla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta - tarkkaile lihojen kypsymistä!




Tarjoile kreikkalaishenkisen salaatin kanssa:

1 paketti fetaa kuutioituna
8 kirsikkatomaattia lohkoina
1 shalottisipuli viipaloituna
10 mustaa oliivia kivet poistettuina
tuoretta tai kuivattua oreganoa
yrttejä tai versoja valintasi mukaan
oliiviöljyä

Sekoita salaattiainekset kulhosssa, lisää oliiviöljy ja mausta oreganolla. Lisää päälle haluamiasi yrttejä tai versoja.

Kokoa annos lautaselle ja pirskottele vartaiden ja salaatin päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti