maanantai 26. tammikuuta 2015

Porosalaatti


Halusin valmistaa poroa uudella tavalla. En ole raskaiden liharuokien ystävä, joten kehittelin porosalaatin, jossa poronfile tarjotaan vuonankaali-pinaatti-punasipulipediltä. Pardina-linssit tuovat salaattiin piristävän lisän ja mukavaa purutuntumaa. Poro maustetaan suolan ja mustapippurin lisäksi chilillä, joka antaa tummalle poronlihalle mukavasti särmää. Tulos oli herkullinen ja aion tehdä tätä porosalaattia uudelleen! 


Neljän ruokalijan annokseen tarvitaan
1 poron sisäfile
1 pakkaus vuonankaalia
2 kourallista tuoretta baby-pinaattia
1 dl keitettyjä pardina-linssejä
1 keskikokoinen punasipuli
suolaa
mustapippuria
chiliä
oliiviöljyä
voita paistamiseen

Laita lautaselle mustapippuria, chiliä ja suolaa ja kierittele huoneenlämpöinen poron sisäfile mausteissa joka puolelta. Paista file pannulla voissa haluamasi kypsäksi ja laita se vetäytymään leikkuulaudalle.

Liota ja keitä pardina-linssit ohjeen mukaan. Laita vuonankaalit, babypinaatit ja ohueksi siivutettu punasipuli kulhoon. Mausta ripauksella suolaa, lisää oliiviöljy ja pyörittele ainekset niin että ne kostuvat kauttaaltaan.

Leikkaa poronfile ohuiksi viipaleiksi. Aseta lautasille ensin vihannekset, sitten linssit ja päällimmäiseksi poronlihaviipaleet. Pirskota poroviipaleiden päälle vähän oliiviöljyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti