sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tomato soup inspired by Gorka De Duo



This tomato soup comes with an introduction! On our recent trip to Berlin we accidentally ended up in a gallery that exhibited interesting photos of Andy Warhol, the leading figure of pop art movement. We were delighted to meet the artist and photographer behind the gallery, Gorka De Duo. In early 1980's Gorka was working in Madrid and enjoying the post-Francoist era of Spain. When Andy Warhol came to Madrid in 1983, Gorka was the photographer who accompanied him during his visit as a photographer for the Spanish El Pais newspaper. It was fascinating to meet in person Gorka who had actually worked with Andy Warhol, one of the most influential artists of his age, and hear his stories.




In connection with the Andy Warhol art exhibition that was held in Madrid in 1983, the artist took part in a performance. Gorka De Duo immortalized this fine moment in this magnificent photograph.



Tomato soup inspired by Gorka De Duo


Teen tomaattikeiton tavallisesti ylikypsistä tomaateista, jotka ovat ihanan makeita. Tänään ei sopivan kypsiä tomatteja ollut kaupassa saatavilla ja päätin tehdä tomaattikeiton purkitetusta tomaattimurskasta. Mikä sopisi Andy Warhol -teemaan paremmin!


Kahteen annokseen tarvitaan
1 purkki tomaattimurskaa
1/2 keskikokoinen sipuli paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
oliiviöljyä
vettä puolen tomaattipurkin verran
basilikan oksa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl kermaa

Laita kattilanpohjalle hieman oliiviöljyä ja kuullota siinä hetki sipulia ja valkosipulia. Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita. Lisää basilikan oksa jsekä mustapippuria ja anna hautua keskilämmöllä puoli tuntia. Siivilöi keitto takaisin kattilaan, anna lämmetä. Lisää kerma, sekoita ja anna lämmetä. Tarkista maku, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää keittoon lopuksi puoli ruokalusikallista oliiviöljyä.

Tarjoa keitto paahdettujen katalonialaisten leipien ja jättirapu-tomaattivartaiden kanssa. Paahda tai pariloi vaalean rapeakuorisen leivän viipaleet ja hiero kummatkin puolet halkaistulla tomaatilla, josta on poistettu siemenet. Mausta ripauksella suolaa.

Pujota kypsät jättiravun pyrstöt ja basilikanlehteen kiedotut kirsikkatomaatit sitruunaruohovartaaseen. Käytä varras nopeasti kuumalla paistinpannulla tai parilalla ja tarjoa tomaattikeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti