sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tomaattikeitto inspired by Andy Warhol


Lueskelin tänään Andy Warholista kertovaa kirjaa, ja sain siitä inspiration valmistaa tomaattikeittoa. Valmistan tomaattikeiton tavallisesti ylikypsistä tomaateista, jotka ovat ihanan makeita. Tänään ei sopivan kypsiä tomatteja ollut kaupassa saatavilla ja päätin tehdä tomaattikeiton purkitetusta tomaattimurskasta. Mikä sopisi Andy Warhol -teemaan paremmin!


Kahteen annokseen tarvitaan
1 purkki tomaattimurskaa
1/2 keskikokoinen sipuli paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
oliiviöljyä
vettä puolen tomaattipurkin verran
basilikan oksa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl kermaa






Laita kattilanpohjalle hieman oliiviöljyä ja kuullota siinä hetki sipulia ja valkosipulia. Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita. Lisää basilikan oksa jsekä mustapippuria ja anna hautua keskilämmöllä puoli tuntia. Siivilöi keitto takaisin kattilaan, anna lämmetä. Lisää kerma, sekoita ja anna lämmetä. Tarkista maku, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää keittoon lopuksi puoli ruokalusikallista oliiviöljyä.

Tarjoa keitto paahdettujen katalonialaisten leipien ja jättirapu-tomaattivartaiden kanssa. Paahda tai pariloi vaalean rapeakuorisen leivän viipaleet ja hiero kummatkin puolet halkaistulla tomaatilla, josta on poistettu siemenet. Mausta ripauksella suolaa.

Pujota kypsät jättiravun pyrstöt ja basilikanlehteen kiedotut kirsikkatomaatit sitruunaruohovartaaseen. Käytä varras nopeasti kuumalla paistinpannulla tai parilalla ja tarjoa tomaattikeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti