maanantai 19. tammikuuta 2015

Turskaa itämaisittain



Turska on yksi suosikkikaloistani. Tällä kertaa inspiroiduin valmistamaan sen itämaisittain. Tein sitruunaruohosta uunivuokaan makua antavan alustan, jonka päälle turskafile oli hyvä laittaa uuniin kypsymään siruunan, shalottisipulin, thaibasilikan ja valkoviinin antaessa aromia. Lisäkkeenä tarjosin pannulla valkosipulin kanssa haudutettua paprikaa. Tuloksena oli herkullinen ja terveellinen kala-ateria! 


Annoksesta riittää 2 - 4 ruokailijalle riippuen fileen koosta:
1 turskafile
1 shalottisipuli
2 sitruunaruohon vartta
1 sitruuna huolellisesti pestynä
kourallinen thaibasilikan lehtiä
50 gr voita
1 dl valkoviiniä
2 dl vettä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 valkosipulin kynsi ohuina siivuina

Voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä. Kuori ja viipaloi shalottisipuli ja aseta puolet siivuista vuoan pohjalle. Halkaise sitruunaruoho, leikkaa pieniksi suikaleiksi ja aseta vuoan pohjalle alustaksi, jonka päälle nostat turskafileen. Jätä neljäsosa sitruunaruohosta kalan päälle laitettavaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita turskan päälle voinokareita, pestyn sitruunan lohkot, loput shalottisipulin siivuista ja sitruunaruohosta sekä thaibasilikan lehdet. Kaada päälle valkoviini ja vesi. Peitä vuoka leivinpaperilla ja paista 175-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia fileen koosta riippuen.

Kalan kypsyessä valmista lisäke: halkaise paprikat, poista siemenet, valkoinen sisus sekä kanta, ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita paistinpannulle oliiviöljyä, lisää paprikat, valkosipulin siivut ja ripaus suolaa ja anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmenneet.

Asettele uunista nostettu turska lautasille kuvan mukaisesti niin että sipulit ja sitruunaruoho kehystävät annosta ja lisää paprikapalat. Kaada päälle paistinlinetä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti