lauantai 10. tammikuuta 2015

Jänispata



Ollessani flunssainen kumppanini hoiti viikonlopun ruokaostokset. Ostoskassista löytyi kokonainen jänis. Kaivoin esille kehittelemäni jänispadan ohjeen, jonka mukaan lempeän herkullinen pataruoka valmistui. Jänispata on lohturuokaa parhaimmillaan ja se maistuu koko perheelle. Yrtit ja viini tuovat miedon makuiseen mureaan lihaan herkullisen aromin. 


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
1 paloiteltu jänis, jossa koivet ja paisti
2 rkl Dijon-sinappia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 varsisellerin varsi
2 dl kuivaa valkoviiniä
noin 8 dl vettä
3 timjamin oksaa ja 4 timjamin oksaa koristeluun
laakerinlehti
2 neilikkaa
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1 - 2 dl kermaa
1 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rasia tummia herkkusieniä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
















Hiero Dijon-sinappi jäniksen paloihin ja pyörittele palat vehnäjauhoissa. Ruskista palat padassa voissa, lisää kuutioitu sipuli, viipaloitu varsiselleri, valkosipuli, timjami, persilja, laakerinlehti ja neilikat. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vettä niin että jänispalat juuri ja juuri peittyvät ja anna hautua 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Kypsymisaika riippuu jäniksen koosta ja on noin 1,5 - 2 tuntia.




Huuhtele herkkusienet nopeasti ja paista ne miedolla lämmöllä voissa, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kun jäniksen palat ovat kypsiä, ota ne pois padasta ja siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin pataan ja kuumenna se ja lisää herkkusienet ja jäniksenpalat, kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele annos timjamin oksalla ja tarjoa perunoiden kera. Haudutin omat perunani pannulla yrttien kanssa.




1 kommentti:

  1. Enpä olisi ilman tätä ohjetta uskaltautunut kokeilemaan jäniksen valmistamista! Hyvin onnistui ja ihanalta maistui!! :)

    VastaaPoista