torstai 22. tammikuuta 2015

Jättirapuja ja endiiviä kermakastikkeessa



Endiivi rakastaa seafoodia! Opin pitämään endiivistä Belgiassa, jossa se tarjotaan tyypillisesti kypsennettynä äyriäisten ja kalojen seurana. Luonteikas vihannes antaa uunissa kypsennettynä vastapainoa jättiravuille ja ruoan kermaiselle kastikkeelle. Endiivi tulee kypsentää niin, että se on nautittaessa edelleen hieman rouskuva. Ruokosokeri ja suola puolestaan tasoittavat endiivin kirpeää makua, jolloin tuloksena on lämmittävä lohturuoka parhaimmillaan!


Kahteen annokseen tarvitaan
2 endiiviä
8 jättiravun pyrstöä
2 dl kermaa
suolaa
ripaus chiliä
mustapippuria
1 - 2 rkl ruokosokeria
voita
leivinpaperia




Leikkaa endiivien kannoista kuiva osuus pois, halkaise ja pilko poikittain reilun koisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet voilla voideltuun uunivuokaan, kaada päälle kerma, mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä sekä ruokosokerilla ja sekoita. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se vuoan päälle kanneksi. Hauduta 200-asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia niin että endiivit ovat lähes kypsiä. Lisää ravunpyrstöt vuokaan ja anna kypsyä leivinpaperin alla vielä viitisen minuuttia. Tarjoile syvältä lautaselta liemineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti