torstai 1. tammikuuta 2015

Hummerihampurilainen



Hummerilla voit juhlistaa illallisen, kun haluat tarjota rakkaimmallesi jotain spesiaalia. Rennon luksuksen fiilis syntyy hummerihampurilaisella, joka kruunataan maukkaalla mätikastikkeella. Tämä hummeriherkku valmistuu nopeasti!


Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
keitetty hummeri
100 gr kirjolohen mätiä
3 rkl smetanaa
1/2 limen mehu
1 rkl sipulia raastettuna
voita
oliiviöljyä
punaista balsamiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi ohueksi viipaloituna
viinisuolaheinää
tammenlehväsalaattia
2 hampurilaissämpylää
mustapippuria

Voit käyttää kaupasta ostettuja tai itse tehtyjä sämpylöitä. Blond Kitchenin hampurilaissämpylöiden teko-ohjeet löytyvät täältä:

Halkaise hummeri pituussuunnassa terävällä veitsellä. Irrota pyrstöliha ja halkaise se. Murra hummerin sakset ja leikkaa saksien kärjet pois, jolloin saat saksilihan irrotettua kokonaisena.

Valmista kastike lisäämällä kulhoon smetana, limemehu, raastettu sipuli ja mäti, mausta mustapippurilla ja sekoita.

Aseta salaatinlehdet omaan kulhoonsa, lisää oliiviöljyä, ripaus punaista balsamiviinietikkaa, ripaus suolaa ja sekoita.

Laita kuumalle paistinpannulle nokare voita ja kuullota hetki ohueksi viipaloitua valkosipulinkynttä. Lisää hummerin lihat ja anna niiden lämmetä hetki, siirrä syrjään. 

Kokoa hampurilainen sivelemällä sämpylän pohjapuoliskolle mäti-smetanaseosta, lisää päälle salaatinlehdet ja hummerin pyrstön puolikas sekä saksiliha. Aseta päällimmäiseksi sämpylän kansipuolisko, jolle olet sivellyt vähän mäti-smetanaseosta.

Nauti hummerihampurilainen shamppanjan tai kuohuviinin kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti