sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Cappelletti-pasta pinaatti-ricottatäytteellä



Pinaatti-ricottatäyte on suosittu italialaisissa pastoissa kuten tortellineissa ja ravioleissa. Tuorepasta on itse valmistettua, ja ohje löytyy täältä. Valmistin cappelletteja, jossa piispanhiipanmuotoinen pasta saa pinaatti-ricottatäytteen. Cappelletti on kotoisin Modenasta ja tarkoittaa "pientä hattua". Tarjosin pastan kypsistä tomaateista valmistetun tomaattikastikkeen kanssa. Tämä on yksi suosikkipastoistamme, ja maistuu aina herkulliselta! 


Neljän ruokalijan annokseen tarvitaan
300 gr tuorepastaa
150 gr tuoretta pinaattia
150 gr ricotta-juustoa
1 kananmuna
suolaa mustapippuria

Huuhtele pinaatti ja keitä se nopeasti suolalla maustetussa vesitilkassa. Valuta siivilässä, purista kuivaksi ja silppua pieneksi. Mausta ripauksella suolaa ja ruohi päälle mustapippuria. Sekoita pinaatti kulhossa yhteen ricotta-juuston kanssa tasaiseksi massaksi.



Ota valmis tuorepastalevy ja painele siitä juomalasilla pyöreitä kiekkoja. Aseta kiekon keskelle noin teelusikallinen täytettä ja voitele kiekon reunat vatkatulla kananmunalla. Taita kiekko puolikuun muotoon ja nipistele reunat kiinni. Käännä terävät päät yhteen ja nipistele ne kiinni, jolloin saat cappellettin. Laita jauhotetulle alustalle odottamaan, ja valmista loput samaan tapaan.




Tomaattikastike:
5 suurta kypsää tomaattia
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
basilikanoksa
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
parmesaania raastettuna
basilikaa hienonnettuna koristeluun

Tee tomaattien kuoreen viillot ja laita ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta vedestä ja poista kuori. Viipaloi tomaatit. Laita pannuun oliiviöljyä, ja kuullota siinä hetki valkosipulinkynsiviipaleita. Lisää tomaattiviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää basilikanoksa kokonaisena ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Ota basilikanoksa pois, lisää voi ja sekoita.




Laita suureen kattilaan vettä ja suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää cappellettit. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Laita ne tomaattikastikkeeseen. Tarjoa syviltä lautasilta, raasta päälle parmesaania ja koristele hienonnetulla basilikalla.

2 kommenttia: