maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ras el Hanout -kirjolohi salaattipedillä



Kirjolohi marinoidaan ennen paistamista soijakastikkeessa, johon aromia tuovat inkivääri ja Ras el Hanout -mauste. Ras el Hanout on pohjois-afrikkalainen mausteseos, joka on valmistettu kymmenistä eri raaka-aineista. Vahvassa mausteessa on kukkainen tuoksu. Olin erittäin tyytyväinen tällä ohjeella valmistamaani kirjoloheen, koska marinadi mureutti kalan ja antoi sille raikkaan ja hienostuneen aromin. Paistoin lohen siten, että se jäi sisältä hieman punertavaksi kuten kuvasta näkyy. Kala säilyi mehukkaana olematta kuitenkaan raaka. Tätä teen ehdottomasti uudelleen!  



Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
400 gr kirjolohta palana, jossa nahka
öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
2 sitruunanlohkoa koristeluun

Kalan marinadi:
1/2 dl vähäsuolaista soija-kastiketta
sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl Ras el Hanout -maustetta

Salaattiainekset:
tuoretta lipstikkaa
rucolaa
frisee-salaattia

Salaatinkastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa

Sekoita pienessä astiassa soijakastike ja raastettu inkivääri. Nypi kalasta ruodot pois ja leikkaa se kahdeksi annospalaksi. Laita palat lautaselle ja kaada marinadi kalojen päälle, ja ripottele päälle Ras el Hanout -maustetta. Peitä kelmulla ja laita marinoitumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Huuhtele ja kuivaa salaattiainekset. Leikkaa frisee-salaatti poikittain suikaleiksi.

Laita kuumalle pannulle hieman öljyä, ja aseta kalapalat nahkapuoli alaspäin paistumaan. Kun nahka on rapea, käännä palat ja jatka paistamista. Siirrä kalapalat pois pannulta ja poista nahka. Mausta kalat hitusella määrällä suolaa. Sekoita salaatinkastike oliiviöljystä ja viinietikasta, mausta suolalla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Aseta salaatinlehdet lautaselle pediksi ja niiden päälle lohipala. Koristele sitruunalohkolla.

2 kommenttia:

  1. Ja maistui! Mietin miten saisin kirjolohesta jotain erilaista ja päätin kokeilla tuota pohjois-afrikkalaista mausteseosta, ja se toimi! Kivaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista