tiistai 18. helmikuuta 2014

Kanakeitto thaimaalaisittain


Välillä on kiva haastaa itsensä kokkisotaan ja laittaa ruokaa niistä aineksista joita kaapista sattuu löytymään. En jaksanut työpäivän jälkeen mennä kauppaan. Jääkaapista löytyi eilisestä kana-ateriasta jääneet koipi- ja rintapalat. Kaapin muuta sisältöä selattuani päädyin kanakeittoon, joka saisi thaimaalaisen twistin näillä aineksilla:


0,5 l kanalientä kanafondista
2 dl kookosmaitoa
kana-ateriasta jäänyt kananliha suikaloituna
8 herkkusieniä viipaloituina
2 - 3 sentin pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
2 sitruunaruohoa pilkottuna
2 punaista chiliä viipaloituina
1 kevätsipuli tikkumaisiksi suikaleiksi leikattuna
2 tl limestä puristettua mehua (sitruunamehukin käy)
1 - 2 tl kalakastiketta
korianteria
basilikaa
nuudeleita katkottuina

Pilko ja viipaloi keiton ainekset valmiiksi. Laita vesi kiehumaan ja lisää kanafondi. Lisää kiehuvaan veteen inkivääri, sitruunaruoko ja osa korianterista. Keitä keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää herkkusienet ja chilit ja keitä vielä 3 minuuttia. Lisää kanan suikaleet, limen mehu, kalakastike ja kookosmaito. Tarkista, että maku on kohdallaan. Jos maku kaipaa lisää suolaa, lisää kalakastiketta.

Kypsennä nuudelit ohjeen mukaan. Lisää keittoon silputtua korianteria, basilikaa sekä kevätsipulin suikaleet. Aseta syvälle lautaselle ensin nuudelit ja kaada sen päälle keittoa.


4 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittuu yksi thaimaalaisen ruoan ystävä! Tykkään hulluna noista kookosmaitopohjaisista keitoista ja kastikkeista. Sitruunaruohosta myös! Terveisin toinen blondi keittiöstä

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla. Tuo on ihanan makuinen keitto ja sitä on helppo muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy.

    VastaaPoista
  3. Kanakeitto - erityisesti thaitwistillä - on ihan parasta flunssanparanteluruokaa. Maistuis siis juuri nyt paremmin kuin hyvin! Terveisin Höystön keittiöblondi :)

    VastaaPoista
  4. Pikaista paranemista! Muista myös valkosipuli, luonnon antibiootti. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista