torstai 13. helmikuuta 2014

Sitruunapasta



Sitruunapasta on tuliainen Italian lomamatkalta. Pääsin nauttimaan sitä ensimmäisen kerran Amalfin rannikolla, joka on tunnettu huippulaatuisista sitruunoistaan. Sitruunapasta on italialaiseen tapaan yksinkertainen mutta erittäinen herkullinen ruoka.


400 gr spagettia

Pestokastikkeen ainekset:
0,5 dl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
ruukku tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
6 mantelia
1 dl raastettua parmesania
suolaa
pippuria



Paahda kokonaiset kuoritut mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pese huolellisesti sitruuna ja raasta puolen sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu.

Valmista pestokastike suuressa huhmareessa hienontamalla kaikki peston ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Halutessasi voit valmistaa pestokastikkeen myös tehosekoittimessa.

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Sekoita pestokastike pastan joukkoon ja tarjoile.


2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi juuri. Toi sitruunapasta vaikuttaa kivalta ja simppeliltä, täytyy kokeilla. Ihan tuli omat Italian reissut mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Italialaiset ruoat vaan on niin hyviä, vaikka niihin ei monta ainesta tulisikaan.

      Poista