torstai 27. helmikuuta 2014

Jättiläiskatkaravut valkosipulilla



Jättiläiskatkaravut valkosipulilla on takuuvarma tarjottava illanistujaisissa. Se on herkullinen, valmistuu hetkessä, ja on kaikkien suosikki. Tämä mainio ruoka, Gambas al Ajillo, tulee Espanjasta. Se on yksi tunnetuimmista tapaksista, joka sopii tarjottavaksi myös alkuruokana. Kun haluat mahdollisen autenttisen tuloksen, käytä valmistukseen raakoja jättiläiskatkarapuja ja Pimentónia, savustettua makeaa espanjalaista paprikajauhetta.


Tämä ohje riittää alkuruoaksi kolmelle, ja tapaksiksi useammalle:
12 jättiläiskatkarapua mieluiten raakoina, mutta keitetytkin käyvät
4 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
1 pieni punainen chili pilkottuna
1,5 tl paprikajauhetta, mieluiten savustettua makeaa espanjalaista paprikajauhetta (Pimentón)
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria



Kun käytät pakasterapuja, kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla sulattamisen jälkeen.

Laita öljy laajapohjaiseen paistinpannuun. Lisää valkosipuli ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää ravut ja sekoita. Lisää chili, paprikajauhe, suola ja mustapippuri ja sekoita. Paista noin 5 minuuttia, kunnes ravut ovat vaaleanpunaisia. Niiden tulee jäädä sisältä pehmeiksi, joten varo kypsentämästä niitä liikaa. Purista päälle sitruunamehua ja tarjoa kuumana paahdetun leivän kanssa.

Jos käytät valmistuksessa keitettyjä rapuja, paistoaika lyhenee viidestä minuutista kahteen. Tarjoa ravut välittömästi rapeaksi pahdetun vaalean leivän kanssa.


2 kommenttia:

  1. Hyvä resepti, googlaan tän aina, kun ostan Lidlista rapurenkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että olet käyttänyt reseptiä ja tykkäät. :) Hyvää viikonloppua!

      Poista