lauantai 30. elokuuta 2014

Savulohi-kanttarellimunakas


Elokuun viimeinen viikonloppu. Aurinkoinen aamu. Kaapissa kanttarelleja ja savulohta. Näistä syntyi hetkessä herkullinen munakas, joka oli mukava nauttia kaikessa rauhassa. 


Kahden ruokailijan munakas:
4 kananmunaa
suolaa
rouhaisu mustapippuria
2 rkl voita
1 rkl shalottisipulia hienonnettuna
1/2 dl kanttarelleja, pienet kokonaisina ja isot pilkottuna
1 siivu savulohta suikaleiksi leikattuna
persiljaa koristeeksi

Paista kanttarellit ja sipuli 1 rkl voissa kypsiksi, siirrä syrjään.

Laita kuumalle teflonpannulle ruokalusikallinen voita. Vatkaa kananmunat, suola ja mustapippuri kunnes keltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa hyytyy tasaisesti. Lisää kanttarelliseos ja suikaloitu savulohi munakasmassan keskelle ja käännä munakas lastalla kaksinkerroin. Siirrä lautaselle ja koristele persiljalla.

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen munakas! Sienet ovat niin hyviä :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyssä parasta ovat sienet :-) mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Kiitos :) Kun ehtis vaan sinne metsään...

      Poista
  2. Haluaisin itsekin mennä metsään mutta nyt on tyydyttävä kauppahallin tarjontaan. Kohta pääsen sienestämään:-)

    VastaaPoista